Често Задавани Въпроси - Интернет

1. Как да платя сметката си?

Вариантите за плащане на сметките към Варна Нет са:

   *В брой в офиса на фирмата на ул.Цар Симеон І 25 ет.6

   *с дебитна /кредитна карта през портала на Варна нет https://my.varna.net

   *На всички каси на Изипей www.easypay.bg и Фастпей www.fastpay.bg срещу клиентски номер,    получен от Варна Нет при сключване на договора

   *По банков път - банкова сметка на Варна Нет BG81UBBS80021001061110 банка ОББ

   *Онлайн - посредством Ипей www.epay.bg вижте повече тук

   *с icard - Виж повече на www.icard.com

2. Как да стана абонат на Варна Нет?

Към настоящият момент покриваме голяма част от гр.Варна. Можете да станете абонат както на Интернет услугите ни, така и да се възползвате от много изгодните ни предложения за пакетни услуги Интернет + телефон. За информация относно възможностите за включване в мрежата моля свържете се с нас!

3. Коя тарифа да избера?

Тарифата, на която ще се спрете зависи преди всичко от вашите нужди. Нашите специалисти ще Ви помогнат да направите правилния избор. Ако вече сте избрали дадена тарифа в последствие можете да я промените при определени условия..

4. Как да използвам потребителското си име и паролата?

Всеки клиент получава потребителско име и парола. В клиентската зона на нашата страница имате достъп до редица онлайн услуги- графики с натоварването на линията към вас, справка за разговорите в реално време за телефонните абонати и други.

5. Защитен ли съм от кражба на трафик?

Системата за достъп на Варна нет е защитена от неоторизиран достъп посредством използване на уникални IP и MAC адреси за всеки компютър, както и с ползване на отделни потребителски имена и пароли за всеки потребител. Това прави невъзможно използването на чуждо потребителско име или MAC адрес.

6. Срокове за плащане?

Срокът за заплащане на дължимата месечна такса и превишението е до 5 /пет/ дни след отчетната дата, посочена в Протокола към Договора за достъп до Интернет. В случай, че не заплатите дължимите суми до 15 /петнадесет/ дни след отчетната дата, достъпът до услугите ще бъде прекратен или ограничен.

7. Как да се предпазим от вируси?

Препоръчваме Ви редовно да обновявате операционната си система и да използвате антивирусен софтуер. За вашата сигурност на сървърите на Варна Нет е инсталиран антивирусен и антиспам софтуер, който предпазва електронната Ви поща.

8. Как мога да си проверя пощата?

Ако притежавате поща от типа vashetoime@varna.net можете да проверите пощата си от https://mail.varna.net . При настройка на Mail клиент от типа на Outlook express за incoming i outgoing mail server изписвате mail.varna.net.

Служебен вход в сайта

можете да се логнете в системата с потребителското си име и паролавход в поща